Oorverdovend stil bij EssilorLuxottica en GrandVision

oktober 29, 2020

Post image for Oorverdovend stil bij EssilorLuxottica en GrandVision

Na de openlijke schermutselingen deze zomer waarbij de twee partijen elkaar zelfs voor de rechter sleepten, is het stil geworden rond de overname van GrandVision door EssilorLuxottica. Maar dat betekent niet dat er geen ontwikkelingen meer zijn.

Zakenbank Berenberg beschreef in een recente analyse nog maar eens hoeveel voordeel EssilorLuxottica van de overname zou kunnen hebben en schatte dat het Frans-Italiaanse concern de winst na de overname met 15% kan laten groeien. Zoals wij ook al eerder gemeld hebben, heeft het geruzie volgens Berenberg alleen tot doel de prijs omlaag te krijgen. Een vergelijkbaar fenomeen zien we bij LVMH en Tiffany’s die volgens de media, na eerder geruzie, ook weer in gesprek zijn.

Dat de Europese Commissie zal eisen dat er winkels afgestoten worden, is volgens Berenberg ook geen probleem. Berenberg meldt, zoals wij ook al eerder schreven, dat Fielmann daarvoor de meest voor de hand liggende koper is en zich reeds gemeld zou hebben. Dat zou voor Nederland wel fikse consequenties hebben omdat Fielmann dan òf Pearle òf Eyewish over zou moeten nemen en we er een sterke en kapitaalkrachtige speler bij zouden krijgen.

De participatie in Optitrade is in Nederland nog wel een heet hangijzer want een leverancier die ook eigenaar is van de retailorganisatie van heel veel zelfstandige opticiens is al niet heel handig maar als dat een concurrerende keten wordt is het natuurlijk helemaal een constructie die op termijn vraagt om problemen.

Al met al adviseert Berenberg aandelen EssilorLuxottica te kopen omdat de analisten verwachten dat de koers nog aanzienlijk gaat stijgen. De afgelopen dagen is de koers juist behoorlijk gedaald tot zo’n 107 euro maar Berenberg mikte begin deze maand voor de langere termijn op 150 euro.

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: