Online nu belangrijker dan ooit

maart 27, 2020

Post image for Online nu belangrijker dan ooit

Voor iedereen maar zeker ook voor leveranciers en winkels is online plotseling belangrijker dan ooit. In een tijd waarin we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven, blijken whatsapp, facetunen en sociale media essentiële communicatiemiddelen waar meer dan ooit gebruik van gemaakt wordt. Niet voor niets hebben streamingdiensten de kwaliteit van hun video’s al gereduceerd en gaat het downloaden van bijvoorbeeld games hier en daar trager. Alle capaciteit is nodig zodat we kunnen blijven communiceren.

Online boodschappen doen lijkt dankzij de crisis definitief door te breken en hoewel de consument minder shopt dan voorheen zijn winkels met een online aanbod toch in het voordeel. Ook in onze branche. Werk aan de winkel dus als de crisis straks voorbij is en nu misschien al het juiste moment om erover na te denken. Of iedereen een eigen webshop moet ontwikkelen is natuurlijk de vraag. Dat kost ongelooflijk veel tijd, energie en geld. Samenwerken lijkt de oplossing.

Bij NanaWoody&John hebben we, in samenwerking met de merken, inmiddels een showroom/webshop die ook gemakkelijk bij de aangesloten winkels geïnstalleerd kan worden. Dat is een eerste stap om enerzijds zichtbaar te maken wat voor mooie brillen en zonnebrillen we verkopen en anderzijds bij een nieuw seizoen de nieuwe collecties snel online te introduceren. Want het blijft vreemd dat op de meeste websites onder de hoofdstukjes monturen en zonnebrillen niet of nauwelijks producten te vinden zijn. Wie op een schoenensite op ‘schoenen’ klikt, wil gewoon schoenen zien. Zo werkt het online en dus ook bij brillen en zonnebrillen. Dankzij de samenwerking blijven de kosten voor alle partijen beperkt en wordt al het werk zoals fotografie, teksten schrijven, online zetten etc. één keer gedaan in plaats van tientallen of zelfs honderden keren.

Aan de leverancierskant worden de online bestelsystemen ook steeds beter en professioneler. Met, even afgezien van de huidige situatie, steeds meer files en steeds moeilijker bereikbare binnensteden, lijkt dat ook een voorwaarde om in de toekomst nog efficiënt zaken te kunnen doen. Het huidige systeem met vertegenwoordigers die dagelijks rondreizen om opticiens te bezoeken is verouderd, veel te kostbaar en kan geen standhouden. Opticiens kunnen een bijdrage leveren door met minder collecties te werken, dieper in te kopen en online bij te bestellen. Vertegenwoordigers en agenten kunnen dan veel meer ambassadeurs worden die de winkels actief ondersteunen met kennisoverdracht, winkelactiviteiten zoals trunkshows en andere promoties.       

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: