Nog meer innovaties en het begin van een nieuwe trend?

februari 6, 2019

Post image for Nog meer innovaties en het begin van een nieuwe trend?

Op de OPTI in München zagen we al veel innovaties bij bijvoorbeeld Zeiss, HOYA en Rodenstock en dat was het afgelopen weekend op de Centrop Sales, de Hall of Frames en de BOLD niet anders. Bovendien introduceerde Essilor er het nieuwe VisiOffice X systeem waarmee de glazen in een bril nog veel beter gecentreerd kunnen worden. Het innovatieve systeem is interactief en geeft de klant duidelijke instructies terwijl de opticien de knoppen bedient. Modern, effectief en ook nog eens heel attractief en zeker een blikvanger in de moderne optiekzaak.

Net als in München was er op het gebied van monturen ontzettend veel van hetzelfde met vooral heel veel minimalistische metalen monturen. Maar als we het deze afgelopen beurzen goed gezien hebben zit er toch een kentering aan te komen en gaan we de komende tijd meer echt mooi gemaakte, bijzondere monturen verkopen. En dan bedoel ik niet allerlei excentrieke modellen en constructies voor een hele kleine doelgroep maar gewoon hele mooie gangbare modellen in bijzondere uitvoeringen.

Fraaie materiaalcombinaties, originele constructies en bijvoorbeeld verschillende productietechnieken in één model (hybride). Die aankomende trend is een logisch gevolg van de afgelopen jaren waarin iedereen uiteindelijk hetzelfde is gaan dragen waarna er bij de trendsetters altijd weer behoefte ontstaat zich te onderscheiden. Nogmaals, niet opeens met bijvoorbeeld zware kunststof modellen maar eerder met hetzelfde subtiele pantootje maar dan in een luxe uitvoering met bijzondere details. Om van zo’n trend ook echt een massatrend te maken, helpt het natuurlijk als de winkels er ook op inspelen en er in de winkel en bijvoorbeeld op sociale media veel aandacht aan besteden. Wij zullen dat met NanaWoody&John in ieder geval doen en er de nodige blogs en sociale mediaposts aan wijden!

 

 

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: