Wat voor content plaats je op sociale media?

augustus 29, 2018

Post image for Wat voor content plaats je op sociale media?

Bedenk wie je bent en waar je bedrijf voor staat en bepaal aan de hand daarvan 3 tot 5 speerpunten die je wilt communiceren. Maak op basis daarvan een communicatieplan waarbij je ervoor zorgt dat die speerpunten allemaal regelmatig aandacht krijgen.

In de optiek kan je daarbij denken aan oogzorg, preventie, brillenglazen, monturen, zonnebrillen, contactlenzen, de winkel zelf, de medewerkers, wellicht een goed doel dat je steunt, activiteiten in en om de winkel, trunkshows, samenwerkingen met andere ondernemers, actualiteit, trends, innovatie. Ik noem slechts een paar concrete zaken, er zijn er natuurlijk veel meer te bedenken.

Selecteer er uit alle mogelijkheden maximaal 5 en ga daarmee aan de slag. Een dergelijke aanpak dwingt je om goed na te denken over die speerpunten en steeds opnieuw te bedenken hoe je ze kunt communiceren. Als oogzorg zo’n speerpunt is, moet je er dus voor zorgen dat het onderwerp oogzorg bijvoorbeeld iedere week aandacht krijgt.

Een dergelijke gestructureerde aanpak voorkomt dat je gewoon in het wilde weg maar iets op sociale media plaatst en garandeert dat de onderwerpen die wat jou betreft de fundamenten onder je bedrijf zijn, regelmatig en structureel aandacht krijgen.

Probeer het gewoon eens. Het is op zich al heel interessant om, misschien samen met de medewerkers, de speerpunten te benoemen. In de communicatie noemen we die speerpunten overigens ‘pilaren’ en dat is natuurlijk niet toevallig. Ze zijn de pilaren onder je bedrijf en houden het overeind.

Be Sociable, Share!