Meer volgers op Facebook en Instagram?

augustus 6, 2018

Post image for Meer volgers op Facebook en Instagram?

Wat mij opvalt bij veel Facebook en Instagram pagina’s van zelfstandige opticiens is dat ze volledig als eenrichtingsverkeer gebruikt worden. Sociale media zijn anders dan de krant of een folder. Je kunt en moet er mee communiceren.

Niet voor niets geeft Facebook aan hoe snel pagina’s reageren op opmerkingen en berichten van hun volgers. Het medium waardeert en activeert dat omdat het juist de interactie wil stimuleren. Interactie wordt bovendien gewaardeerd door de volgers!

Wil je meer volgers op Instagram? Begin dan eens systematisch berichten op andere pagina’s te liken. Zoek bijvoorbeeld op de tag van je woonplaats of plaatsen in de omgeving en like alle recente berichten met die tag. Doe dat niet één keer maar een paar keer per week. Je zult zien dat je direct meer volgers krijgt. Nog beter werkt het als je andere pagina’s van bedrijven of particulieren in de buurt zelf gaat volgen en regelmatig een comment op een bericht geeft. Arbeidsintensief karweitje maar succes verzekerd en je bereik vergroot!

2018-08-06-MT-02-X1

2018-08-06-MT-02-X2

Be Sociable, Share!