Communiceer concepten

augustus 6, 2018

Post image for Communiceer concepten

Zelfstandige opticiens kopen nog steeds vaak zeer gevarieerd in en in de communicatie op Facebook en Instagram zie ik eigenlijk zelden of nooit ‘concepten’. Wat ik daarmee bedoel wordt duidelijk op deze foto van een recente etalage van America Today. Kleurrijke regenjassen waren het afgelopen winterseizoen al hier en daar te zien en America Today gaat er nu vol voor. Het presenteert dezelfde jas in een reeks opvallende kleuren waardoor de boodschap heel overtuigend wordt. Dit is een musthave die je moet hebben! Ik woon toevallig boven deze winkel en hoor en zie de reacties die zonder uitzondering heel positief zijn. De etalage wordt vaak gefotografeerd en de jassen worden veel verkocht. Met één zo’n jas in één kleur zou niemand er aandacht voor hebben.

Ook monturenleveranciers hebben regelmatig concepten of series. Als je in zo’n concept gelooft, koop het dan ruimhartig (lees meerdere modellen in meerdere kleuren) in en communiceer het conceptmatig in de winkel en op je sociale media. Beter van één concept twintig (zonne)brillen inkopen dan van iedere leverancier twintig totaal verschillende modellen.
Met meer modellen van één concept laat je zien dat je in dat concept gelooft en genereer je aandacht en verkopen. Net als America Today!

2018-08-06-MT-01-X1

2018-08-06-MT-01-X2

Be Sociable, Share!