Voor alle zelfstandige opticiens die mode, lifestyle en beleving (ook) belangrijk vinden…

december 4, 2023

Post image for Voor alle zelfstandige opticiens die mode, lifestyle en beleving (ook) belangrijk vinden…

Optiek is een mooi vak met heel veel facetten. Kennis van ogen, oogonderzoeken en oplossingen voor oogproblemen is één van die facetten. Mode of zo je wilt lifestyle en beleving vormen samen de andere kant van het verhaal. In mijn ogen biedt een top-opticien beide op het allerhoogste niveau. De realiteit is wel dat de vaktechnische kant (van oogzorg tot materiaalkennis tot werkplaats) zowel in de opleiding als daarna meer aandacht krijgt dan de ‘mode’ en dat de combinatie van de twee bijna tegenovergestelde facetten van het vak in de winkels en in de communicatie vaak een lastige uitdaging blijft.  

NanaWoody&John heeft als doel om, samen met de partnerwinkels en bedrijven, de zelfstandige opticiens en hun medewerkers én de consument meer en beter te informeren over (zonne)brilmode, trends en beleving en biedt support bij het communiceren daarover in de breedste zin van het woord door het leveren van informatie, content en deskundig advies.

Dat doen we door online showrooms met brillen beschikbaar te stellen voor zelfstandige opticiens, door organisch en met advertenties gebruik te maken van de mogelijkheden die sociale media bieden, door voor bedrijven en winkels content voor sociale media en campagnes te ontwikkelen, met events zoals de Day & Night at the Club van afgelopen maandag, met samenwerkingen met branchevreemde partners en met trainingen en workshops.

Maandagavond tijdens het diner konden de gasten genieten van modeshows die op het grote scherm voorbijkwamen, werden er Awards uitgereikt aan Zeiss voor de inspirerende Zeiss Vision Convention in Berlijn en aan Calvin Klein voor de grote online (zonne)brillen campagne waarmee we meer dan 4 miljoen mensen bereikten, maakten we de Brildrager van het Jaar bekend en lanceerden we een samenwerking met Orange Babies die het komende jaar heel veel aanknopingspunten biedt voor mooie, goede en zinvolle publiciteit voor partner bedrijven en winkels. Op de dag zelf maakte kunstenaar Pascal Brouwers live Cazal posters voor opticiens die de komende tijd meedoen aan een grote 50 jaar HIPHOP campagne met een kleine serie limited editions en presenteerden de aanwezige merken in een sfeervolle ambiance hun nieuwe collecties.  

Een niet onbelangrijk bij-effect van goede, dynamische en positieve publiciteit (in traditionele en op sociale media) is dat we met mode, design, muziek en lifestyle en met rolmodellen zoals Brainpower of samenwerkingen zoals met Orange Babies een andere en grotere groep jongeren kunnen interesseren voor het optiekvak. Precies zoals we dat ooit met onze halfjaarlijkse shows op de Amsterdam Fashion Week deden. Die hoeven niet allemaal optometrist te worden. Opticiens en verkopers/stylisten zullen ook de komende jaren hard nodig zijn!   

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: