Merken met een eigen webshop, partner of concurrent?

juni 18, 2020

Post image for Merken met een eigen webshop, partner of concurrent?

Steeds meer merken verkopen via een eigen webshop rechtstreeks aan de consument. Etnia Barcelona verraste deze week zelfs met een Europese try-on service maar ze zijn allesbehalve de enige. Van Mykita tot Dick Moby en van ECO Eyewear tot Garrett Leight, ze hebben allemaal een webshop net als natuurlijk Ray-Ban en Oakley en nog een heleboel andere merken. En dan hebben we het nog niet over het aanbod in algemene webshops waar ook tal van zonnebrillenmerken aangeboden worden. De tijd om ons erover te verwonderen of er zelfs boos over te zijn, ligt al een poosje achter ons. Welkom in de realiteit van nu en de toekomst. Zo lang de prijzen niet te veel afwijken en er niet gestunt wordt zoals recent tijdens de Corona lockdown heeft zo’n webshop ook voordelen want het betekent simpelweg meer aandacht voor (zonne)brillen, meer naamsbekendheid voor het merk en meer mensen die de collectie(s) zien.

Aan de fysieke winkel de taak om ervoor te zorgen dat potentiële klanten weten dat het gewoon veel leuker is om in de winkel te kopen. Dus zorg voor een lage drempel, veel (mode, stijl en trend) know-how bij de medewerkers, een mooie keus per merk en uit verschillende merken en voor maximale beleving tijdens het shoppen. En bovenal, communiceer al die voordelen vaak en massaal, met de juiste tone of voice en met beelden die recht doen aan het imago van de winkel en de merken en aan de prijs die er voor een mooie bril of zonnebril betaalt moet worden.

Juist aan dat laatste ontbreekt het in de optiek nog veel te vaak. Brillen en zonnebrillen zijn meestal niet goedkoop maar de communicatie is dat vaak wel. Vakmanschap, topcollecties, professionaliteit en beleving komen niet of nauwelijks uit de verf. Dat is precies waarom wij vier jaar geleden NanaWoody&John begonnen zijn. Samen met een groeiend aantal merken en opticiens willen we de communicatie en uiteindelijk de traffic naar de winkels verbeteren. Niet alleen door heel veel blogs en posts en samenwerkingen met andere media en influencers maar vooral door actief te adverteren met een budget dat ertoe doet en waarmee we de merken en de winkels zichtbaar maken zodat ze optimaal van elkaar profiteren. En achter de schermen zorgen we voor heel veel hoogwaardige content en werken we graag aan de know-how op het gebied van mode, stijl, trends, merkbeleving en bijvoorbeeld sociale media communicatie. Zelfstandig ondernemer en je winkel ook in de spotlights? Stuur een mail naar support@nanawoodyandjohn.com dan maken we een afspraak om je vrijblijvend bij te praten.       

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: