Menrad viert 125-jarig jubileum

januari 12, 2021

Post image for Menrad viert 125-jarig jubileum

Het is natuurlijk niet de leukste tijd om een jubileum te vieren maar hopelijk wordt het in de loop van het jaar allemaal beter. Menrad viert dit jaar het 125-jarig bestaan en dat mag je gerust een mijlpaal noemen. In die jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een bekende en betrouwbare partner van opticiens in de hele wereld. Naast kantoren in Schwäbisch Gmünd en München telt het bedrijf 11 lokale dochterondernemingen waaronder de Nederlandse vestiging in het markante Van Nelle gebouw in Rotterdam.

Met de eigen Menrad huiscollectie als basis en interessante licenties en samenwerkingen zoals Jaguar, Scotch & Soda en RĒVO timmert het ook na 125 jaar nog altijd even ambitieus aan de weg. In Nederland valt het bedrijf op door de actieve marketing. Voor RĒVO werkt het samen met bekende sporters zoals Olympisch Kampioen Dorian van Rijsselberghe en sinds kort bijvoorbeeld met DutchSail dat jonge zeilers klaarstoomt voor de Youth America Cup waarin met de innovatieve foiling techniek gezeild wordt. Scotch & Soda was dankzij een actief PR beleid het afgelopen jaar van alle brillenmerken waarschijnlijk het meest in de media te zien en telt volop mee hoewel het nog maar net een goed jaar geleden gelanceerd werd.

Ook voor dit jaar zijn de plannen, ondanks alle onzekerheden van dit moment, weer veelbelovend. Mooi om te zien hoe een traditioneel bedrijf ook in onze branche het lef en de energie heeft om zichzelf opnieuw uit te vinden en ook na zoveel jaar nog altijd een factor van betekenis te zijn.         

Rēvo / Dutch Sail

Scotch & Soda / Vrouw magazine

Rēvo / Dorian van Rijsselberghe

Optiek Rally / Van Nelle Fabriek / Rotterdam

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: