Marketingclubs beloven koeien met gouden horens maar…

februari 22, 2022

Post image for Marketingclubs beloven koeien met gouden horens maar…

Optitrade belooft voor de nieuwe zomercampagne een conversie van 7,5% en legt in de Nieuwsbrief nog even uit dat dat betekent dat je, wanneer je 1.000 direct mails verstuurt, je erop mag rekenen dat je daarmee 75 kopende klanten in de winkel krijgt die gemiddeld 225 euro besteden waardoor je bij een investering van nog geen 2.500 euro minimaal bijna 17.000 euro omzet realiseert. Ik zou zeggen….allemaal 10.000 direct mails versturen en allemaal gegarandeerd 750 mooie dure zonnebrillen verkopen. Zou het echt zo simpel zijn? Je gooit wat muntjes in de automaat en je krijgt er gegarandeerd een veelvoud terug. Als marketing zo werkte, deden we allemaal nooit meer iets anders toch? Maar natuurlijk werkt marketing zo niet en al helemaal niet in de optiek waar we meestal een niet of nauwelijks gedefinieerde doelgroep hebben, een veel te gecompliceerde boodschap, ouderwetse communicatiefoldertjes met een ratjetoe aan in en aan elkaar geplakt beeld van verschillende leveranciers, heel veel tekst waar niemand op zit te wachten en niet of nauwelijks impulsaankopen.

De NUVO meldt op de website dat de ‘Keurmerk’ campagne in januari 500.000 mensen bereikt heeft zonder verder uit te leggen hoeveel er besteed is, waar die campagne geplaatst is, om welke doelgroep het gaat en hoe dat bereik berekend is. Met NanaWoody&John hebben wij ons de afgelopen jaren gespecialiseerd in online marketing en sociale media en posten en adverteren wij dagelijks online voor merken en winkels. We kennen de cijfers en de mogelijkheden inmiddels als geen ander en delen ze volledig transparant met de merken en de winkels waarvoor we werken en in ons speciale Business to Business Journal voor zelfstandige opticiens. Om ons heen zien we dagelijks aan de lopende band de grootst mogelijke onzin langskomen. Zo betalen nog altijd tal van opticiens voor waardeloze content voor hun websites en sociale media die niemand leest en waarmee ze nauwelijks iemand en zeker geen nieuwe klanten bereiken en zelfs geen relevant visitekaartje voor hun winkel creëren.

De onkunde over hoe websites en sociale media werken en over hoe je online kunt communiceren is blijkbaar nog altijd gigantisch en handige marketeers maken slim gebruik van onwetendheid en desinteresse om content en campagnes te verkopen die totaal zinloos en nutteloos zijn. Jammer want de zelfstandige opticien heeft veel te vertellen en kan veel laten zien dat wel relevant is en de consument aanspreekt. Om een echte win-win-win situatie voor zowel leverancier, winkels als consument te creëren moet je de boodschap dan alleen wel op de juiste wijze vormgeven, de doelgroep duidelijk definiëren, (online) media begrijpen en via de juiste kanalen communiceren. Deze week veel meer daarover in ons NanaWoody&John Business to Business Journal! Zelfstandige opticien en nog niet aangemeld voor het Business to Business Journal? Klik hier en doe het nu!  

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: