Limited editions and speciale uitgaven zijn er vooral voor de publiciteit

juli 1, 2024

Post image for Limited editions and speciale uitgaven zijn er vooral voor de publiciteit

Limited editions in kleine oplages en fraai verpakt zijn meestal of beter nooit de money makers voor leveranciers/merken en evenmin voor de winkels. De marges zijn vaak laag, de kosten en het risico om niet door te verkopen hoog.

Limited editions worden dan ook met een ander doel gemaakt. Ze zijn er om publiciteit te genereren omdat ze aandacht trekken en perfect gebruikt kunnen worden om je als merk of winkel te onderscheiden. Jammer genoeg wordt dat niet altijd even goed begrepen en gaan veel van die mooie projecten verloren omdat juist het genereren van die publiciteit blijft steken in goede bedoelingen.

Dat het ook anders kan bewezen we al met veel mooie campagnes via NanaWoody&John en afgelopen week weer met een prachtig project voor BRETT Eyewear. Dat maakt een luxe cadeaubox met een bril met 4 voorstukken die je gemakkelijk verwisselt, voegde er een exclusief BRETT horloge bij en presenteerde het tijdens de recente SPA Classics op Francorchamps. Logisch want BRETT heeft iets met auto’s. Dat zal niemand ontgaan zijn.

ODE benutte de kans en stuurde alle klanten een fraaie mailing met informatie over deze unieke zonnebril en regelde voor de winkels die er eentje kochten een mooie online campagne die afgelopen week op Facebook en Instagram te zien was.

ODE verdiende er niets aan en voor de winkels was het ook geen winstpakker maar beiden hadden mooie, unieke en originele publiciteit waarmee ze aan een groot publiek konden laten zien waar zij en BRETT voor staan….mooi en fijn om aan mee te werken…

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: