Leer meer over Kering

april 11, 2024

Post image for Leer meer over Kering

Ruim 60 jaar geleden in 1962 begon het huidige Kering als Établissements François Pinault een houthandel in de bouw. De omzet in dat eerste jaar bedroeg 600.000 Franse francs en er werkten 6 mensen.

In 1994, na de overname van het warenhuis Printemps en het verwerven van een aandeel in een ander Frans warenhuis La Redoute werd de naam gewijzigd in Pinault Printemps Redoute en transformeerde het bedrijf in een retailer. In 1999 werden de eerste stappen in de wereld van de luxe producten gezet toen het bedrijf een aandeel in de Gucci Group kocht. Meer acquisities van luxe bedrijven volgden waaronder Yves Saint Laurent, Boucheron, Bottega Veneta, Balenciaga en Alexander McQueen. In 2005 werd de naam opnieuw gewijzigd en heette het bedrijf PPR.

Pas in 2013 werd het Kering en weinigen zullen weten dat naam verwijst naar het Bretonse woord Ker dat huis betekent, de plek waar mensen samenkomen en zich geborgen voelen. Nu, ruim 60 jaar later bedraagt de omzet meer dan 20 miljard euro, werken er bij Kering bijna 50.000 mensen en is het actief in meer dan 50 landen. Het verhaal leest als een jongensboek want er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over het bedrijf achter de monturen en zonnebrillen van Gucci, Bottega Veneta, Yves Saint Laurent en tal van andere modehuizen en inmiddels ook de eigenaar van Lindberg en Maui Jim.

Wie echt geïnteresseerd is in dat verhaal, het bedrijf wil leren kennen, wil ontdekken wat we in de toekomst wellicht nog kunnen verwachten en meer wil weten over de luxe industrie die ook in de optiek steeds meer invloed krijgt, klikt even op deze link. We beloven je, het is de moeite van het lezen waard.   

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: