Inspiratie, nieuws, innovaties en een echte primeur

oktober 25, 2019

Post image for Inspiratie, nieuws, innovaties en een echte primeur

Zoals beloofd vandaag nog meer over de ZEISS Convention in Berlijn. Uiteraard was er volop aandacht voor de bescherming tegen schadelijke UV-straling die alle ZEISS glazen altijd bieden. De absolute autoriteit op dit gebied, Professor Burnier uit Canada, was er speciaal voor ingevlogen en hield een gepassioneerd betoog om hier toch echt maximale aandacht aan te besteden.

In een andere sessie werd ingegaan op de consument van nu en de impact van internet en sociale media. Wie mee wil (blijven) doen, moet de (potentiële) klant daar op zoeken. ZEISS denkt daar graag in mee. Boris de Jonckheere ging in op aspecten zoals duurzaamheid (ZEISS is al vrijwel CO2 neutraal en reduceert bijvoorbeeld de dikte van de blanks voor de glazen aanzienlijk waardoor het zowel veel minder plastic afval produceert als water verkwist) en op de e-tail die zich via re-tail ontwikkelt richting me-tail waarbij de klant zelf actief betrokken is en een grote rol speelt. Mensen verhuren hun eigen huis via Airbnb en in sommige gevallen zijn de meubelen in dat huis zelfs te koop. Of worden met hun eigen auto opeens taxichauffeur bij Über of delen van alles via PEER sites. Het zijn ontwikkelingen waar we ook in de optiek rekening mee moeten houden. ZEISS biedt bijvoorbeeld al de Kijkprofiel app die consumenten zelf thuis kunnen invullen en waarvan ze het resultaat voor hun bezoek aan de winkel met de opticien kunnen delen. Ook het nieuwe Visufit systeem past in deze ontwikkeling. First steps into a new future!

Dat geldt zeker ook voor de meest opmerkelijke primeur die tijdens deze conventie onthuld werd. ZEISS is klaar voor smartglasses met glazen op sterkte en heeft ze zelfs al gemaakt en getest. De technologie is er, de modellen ook maar kunnen en moeten nog (veel) beter en er wordt nu gezocht naar de juiste partners. Dat gaat zeker lukken want alle grote tech-bedrijven van Google tot Apple zijn hier mee bezig. Super coole ontwikkeling en ik kan niet wachten om ze zelf te testen.

Op de openingsavond had ZEISS al onthuld dat het dit keer geen nieuw multifocaal glas of enkelvoudig glas zou introduceren maar een heel nieuw portfolio. Dat bleek volledig geënt op en gebouwd rondom het gebruik van de mobiele telefoon en geldt inmiddels voor alle leeftijden. Uit data blijkt dat het gebruik ervan nog steeds exponentieel stijgt. ZEISS ontwikkelde een nieuw design dat in alle glazen toegepast kan worden en noemt het SMARTLIFE. Eerste tests wijzen uit dat vrijwel iedereen er beter mee kijkt. Kortom, enerverende dagen en nu een hoofd vol informatie en ideeën met als grote uitdaging om al die innovaties en ontwikkelingen op de juiste manier met de consument te delen. Daar wordt op heel veel fronten aan gewerkt!

 

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: