Innovaties maken Warby Parker nog populairder

november 13, 2017

Post image for Innovaties maken Warby Parker nog populairder

Wie dacht dat nieuwe aanbieders als Warby Parker en in ons eigen land Ace & Tate louter populair zijn vanwege de prijsstelling, moet die mening maar eens herzien. Er zijn aanzienlijk goedkopere aanbieders in de markt dus wie alleen voor prijs gaat, moet hier niet zijn. Vooral Warby Parker bewijst keer op keer hoe slimme innovaties en vooral de publiciteit eromheen bijdragen aan het goede imago van het bedrijf. En dat leidt uiteindelijk weer tot veel nieuwe klanten. Een fantastisch voorbeeld is de nieuwe Find Your Fit optie in de Warby Parker app in de App Store. Deze nieuwe optie maakt slim gebruik van de Face Mapping technologie die Apple in de iPhone X gebruikt. Met de Find Your Fit (en een iPhone X dus) optie biedt Warby Parker de klant de mogelijkheid zijn of haar gezicht in 3D te scannen en advies te krijgen over welke brillen goed bij zijn of haar gezicht passen.

De meerwaarde zit niet alleen in de tool zelf. Vooralsnog hebben relatief weinig mensen een iPhone X en nog minder zullen die gebruiken om een briladvies in te winnen. De meerwaarde zit vooral in de publiciteit. Vrijwel alle tech bloggers hebben er al aandacht aan besteed en Warby Parker heeft zich weer eens geprofileerd als de meest vooruitstrevende en innovatieve opticien van het land. Dat wekt vertrouwen en maakt klanten nieuwsgierig. Perfecte timing en superslimme marketing.

Overigens is deze slimme Face Mapping niet het enige waarin Warby Parker zich onderscheidt. De Prescription Check in de Warby Parker App biedt ook al de mogelijkheid een online oogtest te doen om te checken of de sterkte van de glazen in je huidige bril nog klopt (en je dus gemakkelijk online een nieuwe bril met dezelfde sterkte kunt bestellen). Als de sterkte onveranderd is kost het niets, voor een nieuw recept betaalt de klant in Amerika 40 dollar. Ook deze app is slim vormgegeven, wordt zorgvuldig ingezet en zorgt voor veel positieve publiciteit. We hebben er de afgelopen week al vaak over geschreven. De nieuwe spelers in de markt onderscheiden zich voortdurend met disruptieve innovaties en beseffen hoe belangrijk goede en slimme communicatie tegenwoordig is. De (zelfstandige) opticiens kunnen in dit spel alleen meedoen als ze samenwerken, hun vertegenwoordigende organisaties zichzelf opnieuw uitvinden, ze net zo disruptief leren denken als de concurrentie en de communicatie naar de consument op alle gebied en met inzet van alle beschikbare middelen verbeteren.

(Klik op de animaties voor meer informatie)

2017-11-13-X3

2017-11-13-X4

2017-11-13-X5

2017-11-13-X1

2017-11-13-X2

 

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: