Innovaties essentieel voor zelfstandige opticien

april 18, 2017

Post image for Innovaties essentieel voor zelfstandige opticien

Zelfstandige opticiens kunnen zich op veel manieren onderscheiden. Innovatie is er één van. Als zelfstandige opticien met passie en kennis van zaken kan je snel inhaken op actuele trends en je klanten de nieuwste ontwikkelingen als eerste aanbieden. Wel belangrijk natuurlijk dat die klanten ook voortdurend en optimaal geïnformeerd worden en dat zelfstandige opticiens op dit gebied een reputatie opbouwen. NanaWoody&John draagt daar graag een steentje aan bij en om die reden werden er vorige week ook maar liefst vier EYENOVATION Awards uitgereikt. Ze markeren en vragen aandacht voor belangrijke ontwikkelingen die de komende week op NanaWoody&John uitgebreid besproken worden.

2017-04-18-X1b

HOYA ontving een Award voor het nieuwe YUNIKU concept waarmee het 3D technologie naar een hoger plan tilt en professionaliseert. Het is daarmee zijn tijd vooruit en zet de toon voor de toekomst waarin het scannen van gezichten en het op maat aanpassen van bril en brillenglazen zeker een grote(re) rol zal gaan spelen.

2017-04-18-X2

Essilor lost met het Eye Protect System een bekend probleem op. We weten inmiddels allemaal dat het verstandig is onze ogen te beschermen tegen schadelijk blauw licht uit beeldschermen van computers, tablets en mobiele telefoons. Tot nu toe doen we dat met coatings die een lichte blauwe gloed hebben die niet iedereen esthetisch verantwoord vindt. Voor die klanten is er nu Eye Protect System dat een ingebouwde bescherming zonder coating en dus ook zonder blauwe gloed biedt.

2017-04-18-X3

Silhouette is specialist in randloze glasbrillen en omdat de vorm en de kleur van de glazen in hoge mate het eindresultaat bepalen, wil de Oostenrijkse fabrikant daar graag meer invloed op hebben. Met de voortvarendheid die de Oostenrijkers eigen is, werd daarom besloten dan maar zelf een volledige glasfabriek te bouwen zodat desgewenst het totale product geleverd kan worden.

2017-04-18-X4

Last but not least een EYENOVATION Award voor Safilo en wel voor de zonneglazen die het bedrijf tegenwoordig in eigen huis ontwikkelt voor topcollecties zoals die van Dior. Zonneglazen worden steeds vaker een belangrijk onderdeel van het totale design van een zonnebril en dit is een spectaculaire nieuwe stap in die richting. Safilo kocht brillenglazenfabrikant Lenti om design en productie in eigen hand te hebben en zet daarmee op dit gebied nu de toon.

2017-04-18-X6

 

 

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: