Ingezonden brief

maart 14, 2012

Post image for Ingezonden brief

Naar aanleiding van ons artikel van enige dagen geleden ontvingen wij onderstaande reactie van het A.P.O.O.B., die wij uiteraard integraal met u delen:

Beste redactie,

Graag wens ik u te feliciteren met het hernemen van ons artikel op jullie webblog Vision Today, echter wens ik toch wat te verduidelijken.

APOOB heeft NIETS tegen quota op zich, zolang deze gerechtvaardigd zijn. Het begin van het artikel zegt ook heel duidelijk dat de quota zoals die bestond in 2007 wel verantwoord werd met een rentabiliteit en ondersteuning via POS. Waar wij in het artikel duidelijk tegen argumenteren is de manier waarop een firma als Luxottica deze quota gebruikt om via een verhoging van 100% de opticien te misbruiken zuiver en alleen maar om hun resultaten te behalen. Want een verhoging van 100% zonder dat daar iets tegenover staat is totaal onaanvaardbaar.

Ook is wat u neerschrijft, het aanmoedigen tot het stoppen van hun producten te kopen, juridisch aanvechtbaar want dit is het kwaadwillig aanzetten tot het economisch schaden van de firma. En zover wenst de beroepsfederatie zich niet bloot te stellen.

Wat wij neergeschreven hebben is een juiste interpretatie van de frustratie van de Belgische opticien. Het is ook de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen na het jarenlang ondergaan van een absoluut arrogante verkooppolitiek vanwege Luxottica.

Met vriendelijke groeten,

Ignace Fransman

APOOB Voorzitter / Président
apoob@apob.be

A.P.O.O.B.
Rue Capitaine Crespelstraat 26
1050 Brussel / Bruxelles
BE 0407.405.542
tel. +32 (0)2 512 55 26
GSM +32 (0)475 74 84 81
fax +32 (0)2 502 34 02
www.apoob.be

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: