‘How fragile we are’

maart 25, 2020

Post image for ‘How fragile we are’

Sting’s liedje zit in mijn hoofd en hoewel het over een iets andere situatie gaat is het toch ook toepasselijk op deze tijd. Want als het Corona virus iets aantoont is het wel hoe kwetsbaar we zijn. De wereld ligt plat en het leven staat stil of….misschien toch ook niet helemaal.

Dagen geleden schreef ik al over hoe verschillende denkers in de wereld dit virus ook als een ‘blessing in disguise’ beschreven en eigenlijk wordt steeds duidelijker dat het dat ook is. Ook, hoe raar het ook klinkt, voor onze business. Want we hebben eindelijk tijd om even stil te staan. Ik woon midden in de stad maar de dagen voelen aan als een zondagmorgen. De stad is schoon, er is nauwelijks geluid, de mensen lijken geen haast te hebben, de lucht klaart op. En, nogmaals hoe raar het ook klinkt, het voelt weldadig aan. De mail is stilgevallen, deadlines zijn er even niet of nauwelijks. Het leven is misschien weer even zoals het bedoeld was en de ratrace die wij ervan gemaakt hebben, is even tot staan gebracht. En hoewel we natuurlijk ook allemaal onze zorgen hebben, merk ik om me heen dat heel veel mensen die rust als een zegen ervaren. Dat is iets om mee te nemen naar de toekomst.

Straks als deze rust voorbij is en de hectiek van alle dag ons weer meesleurt, moeten we als zelfstandige winkeliers/ondernemers misschien nog eens terugdenken aan deze tijd en ons laten inspireren door wat we nu ervaren. Onze winkels moeten misschien nog veel meer dan nu oases van rust worden waar de klant even kan ontsnappen aan de gekte van ons gejaagde leven. Mooie aangename winkels met veel groen, vooral geen digitale schermen die ons proberen te beïnvloeden maar juist weg daarvan. Gewoon mensen onder elkaar. De beste koffie en thee en vooral heel veel tijd voor onze klanten. Geen wanden meer met brillen en zonnebrillen en de bijbehorende keuzestress maar kleinere en met heel veel zorg samengestelde collecties waarbij de waan van de dag ver buiten de deur gehouden wordt. Duurzaamheid en slow fashion tegenover de drukke boze buitenwereld.

Ik voel nieuwe doelen en nieuwe kansen want het aantal mensen dat hier behoefte aan heeft of krijgt zal alleen maar toenemen. Rust en tijd voor een ander en bijvoorbeeld personal shopping zullen steeds belangrijker worden. Dit is een prachtig moment om de gedachten te vormen, plannen te maken, een begin te maken met het implementeren van nieuwe ideeën en je team daar actief bij te betrekken.      

Beelden: LECLAIREUR

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: