Hoe Morel zich voorbereid op een duurzame toekomst

juni 19, 2023

Post image for Hoe Morel zich voorbereid op een duurzame toekomst

De afgelopen week was ik op uitnodiging van Morel te gast op hun hoofdkantoor in de prachtige Franse Jura. Mooi om te zien hoe een middelgrote leverancier van monturen en zonnebrillen vol energie de uitdagingen van deze tijd aangaat. Van het stroomlijnen van de collectie waarin de vele sub-collecties nu plaatsgemaakt hebben voor drie overzichtelijke series en focus op duurzaamheid tot het creëren van aantrekkelijke arbeidsomstandigheden voor de medewerkers.

De collectie bestaat nu uit drie delen. M voor de voordelige basiscollectie. Morel voor de uitgebreide collectie waarin ‘comfort’ het key-woord is en Marius Morel voor moderne en vaak iconische remakes van modellen uit het rijke archief van dit bedrijf dat al 140 jaar brillen maakt.

Tegelijkertijd wordt er enorm geïnvesteerd in duurzaamheid. Van het reduceren van het gebruik van plastic (en dan gaat het echt om enorme hoeveelheden, denk alleen al aan miljoenen brillenzakjes per jaar), het experimenteren met modellen vervaardigd uit gerecycled acetaat, het energie-neutraal maken van het volledige hoofdkantoor inclusief de productie en het overschakelen op zo veel mogelijk lokale toeleveranciers tot het gebruik van demoglaasjes die bio-afbreekbaar zijn.

Ook aan de mensen die er werken wordt gedacht. Hun arbeidsomstandigheden worden voortdurend verbeterd zodat iedereen met veel plezier en volle energie een bijdrage kan leveren.

Sinds kort wordt er op deze locatie ook weer echt geproduceerd. Nu zijn dat al 50.000 monturen per jaar en het is de bedoeling dat uiteindelijk de volledige productie weer hier in de Jura plaatsvindt. Al met al een interessant inkijkje in hoe Morel zich ontwikkeld, voorbereid op de toekomst met een vijfde generatie en zich transformeert in een duurzaam bedrijf dat een positieve bijdrage levert aan een betere en gezondere wereld. Mooi!

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: