Groep- en ketenvorming aan de orde van de dag

maart 21, 2022

Post image for Groep- en ketenvorming aan de orde van de dag

Zo langzamerhand krijgen we het optiekplaatje voor de toekomst compleet. Nu we weten dat de Eyewish winkels door de Michael Pachleitner Group gekocht zijn en GrandVision de niet-verkochte Eyewish winkels omdoopt in Pearle Studios, kunnen we dat deel van het plaatje ook invullen. Van de onderkant van de markt met Eyelove tot aan de bovenkant van de piramide met zelfstandige opticiens die overigens natuurlijk een nogal gevarieerd gezelschap vormen met absolute topzaken maar evengoed huis, tuin en keukenwinkels die zich in niets onderscheiden van een gemiddeld ketenfiliaal.

Wie wil verkopen heeft meer opties dan ooit nu ook GrandVision al heeft aangekondigd de Pearle Studio formule verder te willen uitbreiden en daarbij nadrukkelijk de overname van bestaande winkels niet uitsluit. Dat betekent dus nu al 4 grote partijen die winkels willen kopen: Eyecare, Oogwereld, GrandVision en Clear Vision.

De vraag is hoe al die bedrijven en groepen zich gaan profileren. Focussen ze vooral op de achterkant en de inkoopvoordelen of richten ze zich ook op een sterk gezamenlijk marketingbeleid. Dat laatste is tot nu toe vooral het domein van de ketens die zich toch grotendeels beperken tot prijsaanbiedingen en acties zoals 2 of 3 voor de prijs van 1.

Voor samenwerkende zelfstandige winkels zoals Oogwereld of Eyecare maar ook voor een lossere samenwerking zoals wij die zelf met NanaWoody&John organiseren, bieden de markt en de producten en diensten die we aanbieden volop ruimte voor wie zich op een andere kwalitatief hoogwaardige manier wil profileren en onderscheiden.

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: