Geen beurs maar wel een inspirerend event

januari 7, 2021

Post image for Geen beurs maar wel een inspirerend event

Voordat Corona het afgelopen jaar voor een kink in de kabel zorgde, schreven we al met de nodige regelmaat over het toenemend aantal optiekbeurzen en inkoopdagen dat wereldwijd georganiseerd wordt. Die toename is enerzijds te danken of te wijten aan de toename van het aantal ‘merken’ dat iedere kans aangrijpt om brillen te verkopen en anderzijds aan het feit dat organisatoren deze beurzen als verdienmodel ontdekt hebben en er dus zoveel mogelijk willen organiseren met zoveel mogelijk exposanten zonder enige vorm van screening of selectie.

Het is mijns inziens geen goede ontwikkeling, leidt alleen maar tot nog meer focus op de toch al overmatige aandacht voor business-to-business in deze branche en slurpt alle budgetten op. Al die energie en al dat geld zouden veel beter aan consumentenreclame en de doorverkoop van de ingekochte brillen besteed kunnen worden. Goede leveranciers met collecties met toegevoegde waarde en winkels zouden daarin samen moeten werken en zo hun positie in de markt moeten versterken.

Dat is dan ook precies de missie van NanaWoody&John. Betere samenwerking en betere communicatie richting consument.

Voor die samenwerking is het noodzakelijk dat je elkaar regelmatig ontmoet en inspireert. Dat is dan ook de aanleiding voor de eerste NanaWoody&John Market Days. Je kunt er straks bij een select aantal leveranciers (zonne)brillen inkopen maar dat is niet het enige. Minstens zo belangrijk is dat er volop ruimte is om met elkaar en met experts te filosoferen over een betere doorverkoop van de collecties, over goede communicatie met de focus op sociale media en over de daarvoor noodzakelijke content creatie. Want goede oogmetingen en brillen en zonnebrillen verkopen doen we allemaal en in de meeste gevallen doen we dat ook nog eens heel goed. Maar wie ambitieus is, wil zich ook onderscheiden en vooral nieuwe klanten aanspreken. Dat onderscheiden kan je het beste doen met collecties van leveranciers die graag actief bijdragen aan een (nog) betere doorverkoop van hun collecties en met originele campagnes die je zo inzet dat je niet alleen bestaande maar ook nieuwe klanten bereikt. Daarover gaat het tijdens de NanaWoody&John Market Days met als uiteindelijke doel een win-win situatie voor zowel leveranciers als winkels.

Corona zorgt voor oponthoud, uitstel en onduidelijkheid maar niet voor afstel. Zodra het mogelijk is, gaan de NanaWoody&John Market Days in Grand Hotel Huis ter Duin door en het belooft een fantastisch inspirerend weekend te worden. Misschien wel extra leuk omdat we er zo lang op moeten wachten. Lees er hier vast van alles over en stay tuned! We houden je natuurlijk op de hoogte!           

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: