Fast fashion steeds vaker online, slow fashion in de winkels?

februari 22, 2023

Post image for Fast fashion steeds vaker online, slow fashion in de winkels?

Om maar direct het antwoord te geven. Zo ver is het nog lang niet maar er zijn wel goede argumenten voor. Grote moderetailers als H&M en Zara sluiten op dit moment meer winkels dan ze er openen. Dat wil niet persé zeggen dat het slecht met ze gaat of dat fast fashion uit de mode is. De meeste van deze retailers kiezen simpelweg steeds meer voor online verkopen hoewel er ook uitzonderingen zijn zoals Primark dat nog altijd niet online verkoopt en dus gewoon winkels blijft openen.

Tegelijkertijd zien we dat de luxe industrie floreert en dat luxe merken in hun eigen winkels steeds meer verkopen. Blijkbaar is er een groeiende groep consumenten die mooie en exclusieve producten wil kopen én daarvoor naar winkels gaat waar ze tijd en aandacht voor de klant hebben en waar de beleving maximaal is.

Optiek is bij uitstek geschikt voor slow fashion. Zelfstandige ondernemers verkopen steeds meer mooie monturen en zonnebrillen met premium brillenglazen. Per winkel gaat het daarbij vrijwel nooit om echt heel grote aantallen en dat heeft als voordeel dat de klant alle tijd en aandacht krijgt. De omzet laten groeien door minder stuks te verkopen tegen een hogere prijs is in deze tijd met personeelstekorten bovendien extra aantrekkelijk. Voorwaarde is wel dat er op alle gebieden kwaliteit en beleving geleverd wordt. Retailers die daarin investeren bouwen aan de winkels van de toekomst.

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: