EssilorLuxottica lanceert Ray-Ban Authentic met Essilor glazen

januari 15, 2021

Post image for EssilorLuxottica lanceert Ray-Ban Authentic met Essilor glazen

De logische combinatie van Luxottica monturen en Essilor glazen is natuurlijk één van de meest voor de hand liggende voordelen van de fusie tussen de twee optiekgiganten. Deze maand lanceert het bedrijf in Amerika een Ray-Ban Authentic collectie die met verschillende Essilor glazen besteld kan worden. Er wordt vooral gemikt op de enkelvoudige markt maar ook combinaties met Varilux zijn mogelijk net als met bijvoorbeeld Transitions glazen. Zoals gezegd is dit een logische ontwikkeling maar wel eentje die uiteindelijk veel impact kan hebben.

Allereerst logisch omdat het voor glasfabrikanten veel interessanter is de voordelen van de verschillende glazen in combinatie met bekende merkmonturen te communiceren. De ervaring leert dat de consument nog altijd niet of nauwelijks geïnteresseerd is in (online) advertenties met brillenglazen maar des te meer in die met monturen of zonnebrillen van bekende en populaire merken. Door de informatie over de glazen in de merkbrillen-advertenties te verwerken bereikt de glasfabrikant simpelweg veel meer consumenten. EssilorLuxottica maakt daar nu handig gebruik van en heeft met Ray-Ban natuurlijk ook het ideale merk om dat te doen.

Bovendien doorbreekt het met deze strategie nog nadrukkelijker dan tot nu toe het geval is de huidige structuur in de markt waarbij opticiens bij voorkeur met 1 glasfabrikant werken en daarvoor ook beloond worden. Via een slim achterdeurtje komt Essilor zo gemakkelijk binnen bij opticiens die eigenlijk een voorkeur voor een ander merk hebben maar straks niet meer om Ray-Ban’s met Essilor glazen heen kunnen omdat het bedrijf genoeg geld heeft om die authentieke combinatie massaal en intensief te promoten en zo vraag te creëren. De consument zal uiteindelijk om het originele ‘authentieke’ product met Essilor glazen vragen.

Het is een ontwikkeling waarover we jaren geleden al uitvoerig geschreven hebben en wellicht sneller dan we denken de markt aanzienlijk zal beïnvloeden of zelfs veranderen. Werk aan de winkel voor andere glasfabrikanten die de voordelen van hun glazen meer in combinatie met bekende monturen zouden moeten communiceren én wellicht zelfs zouden moeten werken aan vergelijkbare constructies als die van Ray-Ban met Essilor glazen. Probleem daarbij is natuurlijk de sterk gesegmenteerde markt voor monturen én het feit dat monturenmerken nauwelijks consumentenreclame maken. Dat geeft EssilorLuxottica met Ray-Ban een enorme voorsprong op de concurrentie.

Het spel lijkt op de wagen. EssilorLuxottica gaat brillenglazen een echte identiteit geven en ervoor zorgen dat de klant het origineel zal willen hebben. Ray-Ban is daarvoor de perfecte carrier. Interessante ontwikkeling die we op de voet gaan volgen.          

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: