Duidelijke boodschap van Kluun en Ray Klaassens

juni 20, 2024

Post image for Duidelijke boodschap van Kluun en Ray Klaassens

Auteur Kluun van ‘Komt een vrouw bij de dokter’ en Ray Klaassens van het televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge waren afgelopen maandag de belangrijkste sprekers tijdens het Rodenstock Summer Festival en de zaal zat bij hun optredens dan ook bomvol. Ze hadden eigenlijk allebei dezelfde boodschap. ‘Durf je eigen verhaal te vertellen’. Ook en in dit geval vooral zakelijk dus.

Dat klinkt simpel maar wie bijvoorbeeld de sociale media in de branche volgt, ziet dat het zelden gebeurt. En juist die persoonlijke verhalen zijn de verhalen waarmee je fans en in het geval van sociale media, volgers maakt. Die maak je niet met obligate standaard berichtjes die iedereen kan posten en vertellen. Die maak je zeker niet wanneer je zulke obligate berichtjes door anderen laat maken. Echte eigen verhalen maak je zelf en kan je ook alleen zelf maken. Kluun heeft het gedaan in zijn bekendste boek en Ray Klaassens pusht de deelnemers in zijn programma om moed en lef te hebben om dingen te doen die ze anders misschien niet zouden doen.

Zo is het ook met communicatie en zo is het zeker met sociale media. Die kan je perfect gebruiken als je er je eigen persoonlijke verhalen vertelt. Doe je dat niet dan kan je ze beter helemaal niet gebruiken. Het bewijs? Blader je eigen sociale media posts eens door en kijk op welke berichten je de meeste ‘likes’ gekregen hebt. Dat waren zonder uitzondering de persoonlijke berichten, niet de plaatjes die je van de leveranciers of van een of ander halfbakken marketingbureau gekregen hebt of erger nog die dat er voor je opgezet hebben.

Mooie verhalen dus van Kluun en Ray Klaassens en hopelijk voor veel luisteraars daar en misschien ook nog voor iemand die dit leest een aansporing om de communicatie nog eens onder de loep te nemen en het anders te gaan doen. Dat moet je zelf doen maar voor een eerste aanzet en tips kan je altijd contact met ons opnemen. Mail gewoon even naar notjustvision@gmail.com     

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: