De Rigo Vision zorgt voor beleving in de optiek

maart 12, 2024

Post image for De Rigo Vision zorgt voor beleving in de optiek

Afgelopen jaar werd de brillentak van Rodenstock overgenomen door De Rigo Vision en dat betekende direct de comeback van deze Italiaanse brillenmakers in de Nederlandse en Belgische optiek. Met Rick Hogendoorn als gepassioneerde marketeer en bewezen succesvolle merkenbouwer aan het hoofd van het nieuwe bedrijf heeft De Rigo Vision in Nederland en België inmiddels een geslaagde start gemaakt. Vanuit de sfeervolle showroom in het pittoreske Naarden-Vesting wordt er nu vooruitgekeken naar mogelijkheden om de verschillende merken onderscheidend in de markt te positioneren. De Rigo Vision biedt daarvoor tal van mooie aanknopingspunten.

De bekende Porsche Design campagnes krijgen dit voorjaar en deze zomer uiteraard een spraakmakend vervolg maar ook met de andere merken wordt er volop beleving gecreëerd.

Chopard is zo’n merk. Het luxe horloge en juwelenhuis is al decennialang partner van het beroemde filmfestival in Cannes waarvoor het de iconische Palme d’Or Award ontworpen heeft en ieder jaar weer maakt voor alle filmmakers die hier een begeerde onderscheiding krijgen. Het is tijdens het event de host van verschillende gala’s en natuurlijk kon De Rigo Vision als licentiehouder voor de monturen en de zonnebrillen daarbij niet achterblijven. De brillenmakers ontwerpen ieder jaar een unieke limited edition Red Carpet (zonne)bril die wereldwijd veel aandacht krijgt en een felbegeerd accessoire voor de happy few is.

Voor het eerst in jaren zal dit prachtige en luxe ontwerp ook in Nederland en België weer eens voor de nodige publiciteit gaan zorgen. De (zonne)bril past perfect bij de glitter en glamour van het filmfestival en wordt met zekerheid een echte eyecatcher bij de opticiens die er eentje kunnen bemachtigen.

In juni wordt in Italië ook weer de beroemde 1000 Miglia gereden. De race met historische auto’s van Brescia naar Rome en terug is legendarisch en Chopard is er al heel lang bij betrokken als de officiële horlogeleverancier. Ieder jaar wordt een nieuwe versie van het Chopard 1000 Miglia horloge gelanceerd. Alle teams die meerijden, krijgen er eentje met inscriptie van hun startnummer, cadeau.

Natuurlijk ontwerpt De Rigo Vision ook voor deze gelegenheid een speciale collectie zonnebrillen die liefhebbers van (historische) auto’s en mooie luxe accessoires zeker aan zal spreken.

Allemaal geweldige verhalen voor in de winkels en volop beleving waar de zelfstandige opticien zich mee kan onderscheiden.    

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: