Corona Update

maart 23, 2020

Post image for Corona Update

Tussen alle marketing- en communicatiebespiegelingen door eerst weer even een update over de actuele stand van zaken. Steeds meer winkels besluiten vrijwillig hun deuren te sluiten omdat ze niet aan de RIVM richtlijnen kunnen voldoen. Grote ketens zoals Pearle en Eyewish zijn sinds zaterdagmiddag helemaal dicht. Ace & Tate is dat al in veel Europese landen en heeft aangekondigd op korte termijn ook de andere winkels te sluiten. Specsavers werkt alleen nog op afspraak terwijl Hans Anders en Eyelove gewoon open zijn. Bij de zelfstandige opticiens is het beeld al even divers. Koopavonden zijn meestal vervallen, sommige winkels zijn verder onveranderd open, anderen hebben de openingstijden aangepast, zijn helemaal gesloten of werken alleen nog op afspraak. Uiteraard wordt er waar mogelijk verwezen naar de webshops die over het algemeen volop in bedrijf zijn en gewoon kunnen leveren. Wie geen webshop heeft, bezorgt inmiddels natuurlijk ook aan huis wat vooral voor de 2 miljoen contactlensdragers in Nederland heel prettig is.

Aangenomen dat dit nog wel even maar niet eeuwig gaat duren kunnen ondernemers weinig anders doen dan alles voor nu zakelijk gezien zo goed mogelijk te organiseren waarbij zij onder andere een beroep kunnen doen op de nieuwe Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud.

Vooruitkijkend is het daarnaast wellicht verstandig juist deze tijd te benutten om de afgelopen jaren te evalueren en een nieuwe en zo mogelijk nog betere strategie voor de komende jaren op te stellen. Winkel, efficiency, doelgroep, collectiebeheer, voorraadbeheer, multi-channel of niet en communicatie zijn stuk voor stuk onderwerpen waar voor veel retailers nog veel winst te behalen is en waarvoor dit, hoewel we er allemaal niet voor gekozen hebben, het moment is om eraan te werken. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en het oude Darwin gezegde geldt meer dan ooit: “het zijn niet de sterksten die overleven maar degenen die zich het beste aanpassen”

 

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: