Bezoekersaantallen MIDO bevestigen trend van SILMO en OPTI

februari 10, 2023

Post image for Bezoekersaantallen MIDO bevestigen trend van SILMO en OPTI

De MIDO trok het afgelopen weekend 35.000 bezoekers waarvan 80% uit Europa kwam en 53% uit Italië. Hoewel 35.000 mensen natuurlijk een serieus aantal is en 60% meer dan in 2022 toen de beurs na uitgesteld te zijn uiteindelijk begin mei gehouden werd, blijft het nog wel aanzienlijk achter bij de 59.500 bezoekers in 2019. De cijfers bevestigen de trend die we ook al op de SILMO en de OPTI zagen. Meer bezoekers dan een jaar eerder en een goede en positieve sfeer maar nog lang niet wat we gewend waren. Blijkbaar wordt er nog altijd minder gereisd, zijn mensen sinds Corona grote evenementen een beetje gaan mijden en kost het tijd om het vertrouwen en het plezier weer terug te krijgen.

De beurzen zijn daardoor vooralsnog even meer lokaal dus in verhouding meer Fransen in Parijs, meer Duitsers en Oostenrijkers in München en meer Italianen in Milaan. Dat bleek ook al op de BOLD in Nederland met een duidelijk stijgende lijn in het aantal bezoekers dat voor beursbezoek in eigen land gekozen had en daar na afloop ook een hoog waarderingscijfer aan gaf. Die ontwikkeling zou zich de komende tijd weleens door kunnen zetten wat lokale beurzen zou moeten stimuleren om het nog beter te doen en een bezoek nog aantrekkelijker te maken.

Desalniettemin goed om de data voor de komende internationale beurzen vast even te noteren want dat het allemaal weer veilig kan en dat er op en rondom de beurzen in de grote wereldsteden volop inspiratie getankt kan worden, heeft ook deze MIDO wel weer bewezen.

SILMO Parijs van 29 september tot en met 2 oktober 2023

OPTI in München van 12 tot en met 14 januari 2024

MIDO in Milaan van 3 tot en met 5 februari 2024

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: