Balmain en Akoni nemen (zonne)brillen serieus

oktober 5, 2020

Post image for Balmain en Akoni nemen (zonne)brillen serieus

Balmain verraste dit voorjaar met shows waarin zonnebrillen een hoofdrol speelden. Het modehuis is een samenwerking met de Zwitserse start-up Akoni aangegaan en creatief directeur en ontwerper Olivier Rousteing was zo enthousiast over de eerste collectie dat hij de zonnebrillen volledig integreerde in de show. Vrijwel alle modellen droegen er een.

Dat is vrij uniek want bij veel shows van modehuizen is niet of nauwelijks een bril te bekennen of wordt alleen gebruik gemaakt van 1 opvallend catwalkmodel dat bedoeld is om aandacht te trekken maar geen beeld geeft van de collectie.

Balmain deed dat dit voorjaar dus heel anders en herhaalde het afgelopen week in de veel bejubelde show voor voorjaar/zomer 2021 die een voorbeeld was van hoe mooi een digitaal gestreamde show vol symboliek kan zijn.

Van het begin met een zestal oudere modellen tot het eind met twee schattige kinderen en met een aantal VIP’s in een digitale versie front row maar niet fysiek aanwezig, was deze show weer een prachtig voorbeeld van de creativiteit van deze jonge ontwerper die razendsnel aan invloed wint.

Niet alleen het decor ook de collectie was adembenemend en inspirerend en de zonnebrillen speelden weer een hoofdrol. Opnieuw droeg de meerderheid van de modellen er een en pasten ze perfect bij de kleding en de stijl van de ontwerper.

Balmain en Akoni slagen erin de monturen en zonnebrillen naar een next level te tillen en zorgen daarmee voor een unicum in de optiek. Deze collectie staat wat betreft design en productiekwaliteit op het niveau van de allermooiste in Japan geproduceerde monturen en zonnebrillen en combineert dat met de marketing power van een toonaangevend modehuis en het charisma van een jonge ontwerper die algemeen als een van de meest getalenteerde van zijn generatie gezien wordt.

Must-see show en must-have collectie voor iedere top-opticien die zich wil onderscheiden en graag mooie en bijzondere brillen verkoopt!

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: