Alain Mikli is terug

maart 28, 2022

Post image for Alain Mikli is terug

Jarenlang domineerden ontwerpers als Akain Mikli, Cari Zalloni, Eric Domège en Christian Roth en bijvoorbeeld Larry Leight het optieknieuws en één van hen is nu weer terug op het toneel. In samenwerking met de Italiaanse brillenmakers Danshari lanceert Alain Mikli de Dansharian collectie. Een verwijzing naar zijn achternaam Miklitarian, de naam van het Italiaanse merk en naar zijn Armeense roots want de uitgang ‘ian’ betekent in het Armeens ‘zoon van’.

Er is nog meer Armeens aan deze kleine collectie met 7 modellen in 3 of 2 kleuren. Alle modellen zijn vernoemd naar een stad in Armenië. De collectie wordt straks in een complete set van in totaal 18 stuks verkocht.

De modellen hebben natuurlijk allemaal dat typische Alain Mikli handschrift en zijn redelijk uniek want er worden in totaal slechts 222 sets gemaakt. Een technisch snufje ontbreekt overigens ook niet. Het scharnier is gepatenteerd en zorgt ervoor dat de veren beter en gemakkelijker naar binnen geklapt kunnen worden zonder uiteraard de glazen te beschadigen.

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: